Juniorka zvládla bitvu s Kometou, vítězství zajistil v prodloužení Sirota

Junioři odčinili čtvrteční prohru s Vítkovicemi. Zápas proti Brnu se zprvu vyvíjel v prospěch svěřenců Radka Pšurného, ale Kometa dokázala stav otočit. Ne však na dlouho. Brňané se poté opět dostali do vedení, ale ševci v 51. minutě srovnali a zápas šel do prodloužení. Tam v 63. minutě rozhodl o vítězství domácích povedenou akcí Jakub Sirota.
4.kolo, so 12.9.2015, ZS Luďka Čajky
Zlín
Kometa Brno
4:3p
(1:0, 1:2, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Hladiš (Gazda, Hlaváč), 34. Vyoral (Strmiska), 51. Procházka (Dalajka, Hořanský), 63. Sirota (Hořanský) – 26. Havránek (Dvořák, Kratochvíl), 34. Kupčík (Grünwald), 48. Biolek (Nováček, Švejda). Rozhodčí: Hradil – Bryška, Lukš. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 44:34. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3.

Haloda – Kosorin, Váňa, Sirota, Řezníček, Procházka, Gazda, Kolařík – Hlaváč, Gago, Miko, Dalajka, Stiksa, Vyoral, Karafiát, Strmiska, Hladiš, Hořanský.

Slavíček – Švejda, Štancl, Sedláček, Kubeš, Kabelka, Kupčík, Kratochvíl – Tůma, Havlát, Dvořák, Nováček, Biolek, Nohel, Garčic, Dupljaku, Havránek, Boltwan, Grünwald.

Úvod vyšel domácím na výbornou. Už ve třetí minutě šel Zlín do vedení, když síť za zády Slavíčka rozvlnil Dominik Hladiš. Krátce na to měl příležitost navýšit skóre Petr Miko, jenže trefil jen tyč. Vzápětí pak neproměnil svou příležitost ani Strmiska. Aby toho nebylo málo, tak další kdo orazítkoval tyč brněnské branky byl Gago. Slavíček si na první třetinu postavil brankovou konstrukci opravdu dobře. Na konci třetiny se dostali do šance i hosté. Grünwald byl sám před Halodou, zvolil kličku do bekhendu, ale zlínský gólman svůj tým podrže.

Ve druhé třetině už se ale Kometě vyrovnat povedlo. Dvořák vyslal do úniku Tomáše Havránka, který jel sám na Halodu, udělal kličku do bekhendu a puk umístil přesně mezi betony zlínského brankáře. Ve 34. minutě se povedlo Brnu zápas otočit. Grünwaldovu střelu tečoval před Halodou Michal Kupčík a i díky tomu skončil puk ve zlínské bráně podruhé. Obrat byl na světe. Ne však na dlouho. Za půl minuty předložil Strmiska puk mezi kruhy, kde se ke střele dostal nikým nekrytý Jan Vyoral a poslal puk kolem betonu Slavíčka do sítě. Do třetí třetiny se tak šlo za nerozhodného stavu.

Ve třetí dvacetiminutovce byl k vidění vyrovnaný boj, ale výsledkově navrch měla nejdříve Kometa. Po přihrávce od Nováčka se ke střele z kruhu dostal Martin Biolek a zavěsil puk za záda přesouvajícího se Halody. Jenže vedení hostům vydrželo jen dvě a půl minuty. Pak našel Dalajka na modré Petra Procházku, ten se opřel do kotouče a propálil vše co mu stálo v cestě. Šedesát minut o osudu zápasu nerozhodlo a tak muselo dojít na prodloužení. V něm se blýskl věkem ještě dorostenec Jakub Sirota. Ze středního pásma projel s pukem kolem mantinelu až před branku a poté ho poslal přesně k pravé tyčce brněnské branky. Bylo rozhodnuto. Ševci si tak připsali bod navíc.

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (PSG Zlín): Po zápase trošku vzplály emoce, ale myslím si, že není naší chybou, že soupeř dojel pozdě na utkání. Teď se vrátím k zápasu. My jsme neproměnili obrovské množství šancí už v první třetině a to poté ovlivnilo celý zápas. Jsme rádi za dva body a děkuji hráčům za výkon-